Fælleshaves Historie

____________________________________

Nyheder

!
Fælleshaves historie


Historien

En gruppe, arbejdede sidst i 80'erne med planerne, lige fra det idemæssige til det helt konkrete med indretning, boligstørrelser, udstyr og økonomi - det endte med at grunden blev erhvervet og bygningerne opført i 1990-91.

Arkitekten var Weiles tegnestue, hovedarkitekt: Leif Thøgersen.

Byggeriet blev præmieret i 1994 med Haderslev Bys pris til spændende ny arkitektur.

Endnu bor enkelte af dem, der var med til at starte, i bofællesskabet – men en del er naturligvis udskiftet undervejs.

Grundstrukturen i byggeriet er naturligvis den samme i hovedtræk, der er dog for nylig skiftet tag hele vejen rundt, idet det første var lavet med eternit-tagplader af den dårlige kvalitet fra byggetidspunktet - og værksteder, en port og et redskabsrum i det oprindelige byggeri er efterhånden inddraget.

De enkelte huse udbygges tilsvarende, når behovet opstår pga. familiestrukturernes ændringer – ligesom der nok er en tendens til at bygge større terrasser, kviste og kroge – og der er igen behov for flere carporte.


Bygningsrenovering

Taget er lige skiftet i 2008. Der er sat solfanger op og anskaffet nye, mere energiøkonomiske fyr. Større projekter, der kommer indenfor en overskuelig årrække: Udskiftning af døre og vinduer, til træ/aluminium – udskiftning er i gang!

Der er i efteråret 2012 opsat solpaneler

Mindre projekter er private skure, flere carporte ...


Visioner

Sommetider snakker vi glasgang, glasterrasser, elevatorer, ”indvinding” af portrum ved ungdomsboliger – eller permanent overdækning af terrassen ved fælleshuset i stedet for (altid!) at leje telt til at stille op der til sommerfesterne.Vi spiser sammen fra søndag til torsdag. Menuen er sund og varierende. Vi skiftes til at stå for madlavningen.

De dejlige ude arealer benyttes til leg aktiviterer